5.10.2006

Chill~~~




前輩教誨過,創作的地方環境不要太好,太好便會耽於逸樂,在環境差的地方,我們只想快些做完離開,腦中激素就會因而產生,「橋」必如泉湧!
可惜!忠言逆耳,又或者我好運,接觸到都是愛把公司設計得好靚的電影人,我現在每日都希望可以拆到前輩招牌,証明好環境也可以度到好橋,不過我開始動搖~~~



我擔心係轉到另一個惡劣環境,都係度唔到,咁就無野再可以賴!

4 comments:

灣仔聰 said...

海灘,我今日終於睇左MI3喇, 靚佬湯真係型到唔識形容,佢簡直係荷里活劉華呀,每一個動作,對白,神態都係”度”過先拍,型到震呀.

好多人話呢套戲一般,但我就覺得好好睇,雖然集集內容都差唔多(可能第一集d經典鏡頭太入腦),但呢集一開始就好緊張,好正. 繼前幾年套MI2入面其中一句lum女作”I am not going to lose you”,呢集又有一句”I want you to trust me”, 靚佬湯,你係得既

海灘,請唔好怪我咁膚淺, 但我想知你地咁專業既電影人對呢套戲有咩評價呀.

撐你的人 said...

你真係做到個blog的視覺..聽覺...感覺好有身處海灘寧靜的feel..名乎其實.海灘先生

你的聽眾 said...

我都好認同呀, 好似我之前考試咁, 如果有張床喺度, 我一定肥佬都得啦~~ 好在環境越惡劣, 人嘅小宇宙就會爆發出嚟!!!

你的聽眾 said...

唔記得講: 個office真係幾靚呀~~~