8.09.2006

Full Tank


人生 是由不同 階段組織而成,每個階段則由性格去創造際遇,由際遇變成繼續向前的方向,呢個階段的成與敗,並不代表最後的賽果,不竟這場賽事還有很多個回合要打呢!
你睇我個油站大到,同幾多老友「加油」都得!

18 comments:

ahplus. said...

祝福所有中五生都可以搵到自己既出路啦=)

糖 said...

i m from canada....
遠方在打仗中,最近d油好貴啊!

99 said...

鼓勵會考生的?

pinkpink said...

希望每人心中都有一個油站,除了可為自己〝加油〞,還可為身邊既朋友〝打氣〞
加油 ... 加油 ... frigting

Christie said...

前面既風景幾好都有。 大家加油﹗

Anonymous said...

Thanks Unkle, this is very true..I've never thought of it this way. very encouraging... :)受曬!

Scarred V said...

永遠都係當事人將件事睇到沙煲咁大,身邊的家人朋友有安慰、支持或説風涼話。
但人成長後,回首過去,又會笑看只是鷄毛蒜皮而已。
就好似現在的我自尋煩惱地被某些人某些事影響,情緒時常被受困擾,但又覺得自己好無聊好無謂。腦交戰持續着,希望終有一日可以放下、釋懷。
千帆過後,相信我又會再一次笑自己。

後話: 自己的別名Scarred V都寫錯成 Scared V,真失禮。

chinKerbella said...

非常同意: 每個階段則由性格去創造際遇

我信性格主宰一個人既人生多過信"命運".

KENKEN said...

灘叔~原來你係我師兄黎架~
樂善堂顧超文無'記念'架~

Macau Lucia said...

唔該幫我加埋油呀~~加多d....我下年大學畢業喇....yeah!!!

Hello Kitty said...

如果十年後既今日你唔開心既呢件大事依然係好似今日咁大呢件事至是大事﹗

所有人努力加油呀~

Zero said...

十分認同! 正所謂: "性格判斷決擇,再創造際遇...這就是命運"!

Dejay said...

灘叔叔,
今日在皇后餐廳裏面見到你同吳君如ar
very happy~~

你地一大班人都好happy ar~

Anonymous said...

我是广州的fans winson啊!!刚刚看到你的blog啊!!记得在他他他节目中提下我啊!!哈哈!!你的blog写得不错啊!!永远支持你和3姑

Pong said...

你呢幫野好有意思呀!!海灘!!
多謝你

chivy said...

and...the best is yet to come =)

小丁 said...

其實我們有幸生於世上, 能嚐到甜酸苦辣, 要懂得從中領略和體會, 才能享受人生的過程. 雖然有時會受傷或失落, 只有懂得放下, 才可繼續向前走; 只有學會原諒, 才會令心胸擴濶. 將來回首現在只是人生中的一點, 別讓自己困於現在, 讓自己展望將來. 給自己一條出路, 為自己加油!!

qt芝士 said...

人總有灰心時刻, 所以需要好多好多加油站, 互相加油, 互相補給。

一起努力啦~