7.13.2008

Time Flies



回家總是最快樂,縱使這個家已經不復當年勇,但能夠留低的,總比已經離開的勇敢!有些人,無論幾多年後,感覺依舊不變``




雖然沒有像從前,永遠都在你身邊,但遠看你,比十年更年輕,比十年前更勇,恭喜你!

「愛得起!唔駛要生又要死,唔駛刀仔吉大脾!」





很久不見,可能沒有十年,客串「嚦咕嚦咕新年財」時匆匆見過面,跟你最接近,還是十年前做「喇沙仔」的時侯





跟妳總算接近過,但我還是享受與妳的距離感!有些東西總是「這麼遠,那麼近!」



無聊四圍蹓躂,竟然俾我發現一本名為「香港88」的大事回顧,隨手揭開就看到下面的圖片,給君如看,她只講了一個單字粗口,然後就推開唔肯睇,所以我無法追索相片出處...






時光飛逝,十年,二十年一轉眼就成過去,但其實我們又跟十年前、二十年前有幾大分別?
「年月變但我未變!」 是幸福還是悲哀呢?

7 comments:

Chrixcape said...

最尾張相
帶頭o個位

乍看還以為是洛奇史太龍
身後更有20年後今日仍然美艷的楚紅 !

bo said...

外貌早改變
處境都變
最緊要係... 情懷未變

唔好甘姑寒, 送隻十七歲黎聽吓麻
我愛紳仕華

kenken said...

「年月變但我未變!」 是幸福還是悲哀呢?
睇身邊d人姐~一齊唔變咪幸福得自已唔變咪悲哀囉~

櫻記士多*Ada* said...

變變變...最緊要你無變!!

Chi-Wai said...

Time and change, 2 facts in life that won't go away.
Learning to accept is the hardest thing i'm still learning!

wangelau said...

變唔變又有咩所謂喎!!
最緊要就係活得開心、活得精彩!!
靜觀其變,
以不變應萬變囉~
知己知彼,我覺得夠晒LU~ ^W^

Anonymous said...

哇~~劲ar~~ 君如侧边系惠英红ar ~~but 最近无记D剧集入边惠英红已经做佘诗曼阿妈~~~哎~~